Best gelezen artikelen 2018

Het nieuwe jaar is weer begonnen. Toch kijken we nog even terug op de meest gelezen artikelen van 2018. Heeft u wat gemist? Lees deze artikelen dan nog even na en voorkom dat u te veel belasting betaalt of dat u gedoe met de fiscus krijgt.

Zoveel mogelijk aftrek gemengde kosten

Het best gelezen artikel in 2018 ging over de aftrekbeperkingen van de gemengde kosten. Of beter gezegd: hoe u die aftrekbeperkingen kunt beperken. Gemengde kosten zijn namelijk slechts gedeeltelijk aftrekbaar van de winst, omdat ze zowel een zakelijk als particulier karakter hebben. Denk aan: voedsel, drank en genotsmiddelen; representatiekosten, congressen, seminars, studiereizen en excursies.

In dit artikel legden we uit wat wel en niet aftrekbaar is van de inkomstenbelasting en wat wel en niet aftrekbaar is van de vennootschapsbelasting. Ook gaven we drie tips hoe u de aftrekvermindering kunt beperken.

  1. Zorg ervoor dat representatiekosten reclamekosten worden. Die zijn wel 100% aftrekbaar.
  2. Als u gemengde kosten doorbelast aan uw afnemer, zijn ze ook 100% aftrekbaar.
  3. U heeft niets met de aftrekbeperking te maken, als u bepaalde gemengde kosten binnen de WKR aanwijst als eindheffingsloon.

Onze uitleg en tips gemist? Lees ze hier dan nog een keer. 

De auto van de zaak

De overheid blijft de auto van de zaak als een melkkoe zien. Daarom zijn onze lezers ook altijd erg geïnteresseerd in artikelen over de auto van de zaak. In mei 2018 vertelden wij u dat de overheid per 1 januari 2019 de ‘Tesla-taks’ gaat invoeren. Voor elektrische auto’s geldt tot een cataloguswaarde van € 50.000 4% bijtelling. Over het meerdere boven de € 50.000 is de bijtelling 22%.

Er bestaan nu allerlei verschillende bijtellingsregels voor auto’s. Daarom hebben wij daar een handig stroomschema gemaakt, dat alle honderden keren is gedownload. In dat stroomschema ziet u in één oogopslag alle bijtellingstarieven van 2011 t/m 2021. Meer lezen over de elektrische auto en de fiscus doet u hier.

Fiscaal voorbereid naar 2019

In november wezen wij onze lezers op de belangrijkste belastingwijzigingen in 2019 en hoe men zich daar in 2018 nog op zou kunnen voorbereiden. Ook de artikelen over het niet afschaffen van de dividendbelasting en over de wijzigingen in de loonbelasting in 2019 werden uitstekend ontvangen.

Meer rendement op uw spaargeld

Het rendement op uw spaargeld staat enorm onder druk. Enerzijds zijn de spaarrentes erg laag en anderzijds is de vermogensrendementsheffing veel hoger dan de ontvangen spaarrente. Veel van onze lezers overwogen of overwegen dan ook een spaar-bv. Wilt u meer weten over de spaar-bv? Lees dan dit artikel en/of neem contact met ons op.